lördag, november 25, 2017

Förkylning i hemmet

Igår hade jag en febrig Ebba hemma från skolan. Hon hade vaknat förra natten med nästan 39 grader i feber, hela dagen igår låg det på runt 38 grader så det var ett lugnt tempo hela dagen.
Jag gick och grejade som vanligt ändå, men hade koll på Ebba hela tiden där hon låg i soffan eller satt och ritade vid bordet. Hon måste ju äta och dricka ordentligt så man får kolla henne, men hon sköter det ganska bra även när hon är sjuk, bara det finns tillgängligt.
När Fredrik kom hem från skolan kunde jag gå ner till affären och handla lite snabbt så vi klarade dagen, eller det hade vi gjort ändå, men lite mer frukt är aldrig fel att ha hemma.

Själv fortsatte jag att plocka undan och slänga en massa gammalt som bara legat väldigt länge. Nu sedan jag blev så utmattad så känner jag att jag måste rensa ut sånt då det på något sätt stressar mig även om jag inte rör det. Och nu när jag har fått undan så mycket så känns det som en befrielse på något sätt, som om jag kan starta om. Få en annan ordning här hemma, känner att en kraft att göra saker sakta kommer tillbaka.
Jag fortsätter naturligtvis att vila och läsa också, det är sånt man behöver för själen ska må bra. Gick även igenom en massa julmusik igår på Spotify så jag fick en längre jullista att lyssna på i jul, men det kommer säkert fler stora listor som jag kommer att plocka låtar ifrån snart. Man ska ju ha sina favoriter samlade på ett ställe.

Idag blir det fortsätta fixa hemma och ta hand om barnen. Inga stora planer mer än att jag ska försöka få något på min att-göra-lista avkryssat, skönt när man ser att saker händer, men jag har ingen stress. Har en lista för att slippa ha det i huvudet hela tiden och kan koppla av där istället. Visst den är ganska lång, men det är mest ganska små saker som går relativt kvickt att fixa när jag väl sätter igång, men man ska vara motiverad till det också.
Det är nog motivationen jag haft mest problem med den sista tiden och därmed har saker också blivit en ganska stor stress, men nu känns det bättre där så nu ska jag nog kunna få lite ordning på mitt liv.

Inga kommentarer: