fredag, september 25, 2015

Produkter som finns

Jag tänkte jag skulle tipsa om vilka produkter man kan hitta i butikerna om man vill hoppa över köttet eller gå helt vegan som jag.
Det finns nämligen massor av saker som man kan använda i stället och på så sätt äta nästan som innan. Jag tycker dessutom att jag har FLER maträtter att välja bland.

Istället för mjölk använder jag havredryck i det mesta. Och då är det Oatly som gäller.
Tycker detta är godast. Dom har ju mer än bara mjölk, kommer nya saker lite då och då. Finns även andra märken som är gjort av soja, mandel eller ris.
Av glass tycker jag att Oatly är bäst, men det finns många som gillar Tufoline eller andra märken som finns. Dyker även fler och fler sorter som är gjorda på kokos istället. Så det är bara att välja sin favorit.

Istället för korv och lite annat så finns Astrid & Aporna. Deras korv är toppen!
Jag har inte testat allt det andra än men vet att många använder deras ost på pizza. Bara att smaka sig fram. Allt är inte Veganskt men det räcker för mig.

Sen har vi Hälsans kök. Deras sojafärs är mumsig, så pass att barnen vill ha den istället för vanlig köttfärs. Har testat den i både köttfärssås och Tacos. Lika gott i båda. Sen har dom även lite annat som jag inte heller har testat än, men kommer till det sen längre fram. Allt är inte Veganskt men det kommer mer och mer.

Men är Quorn finns. Jag har ätit detta förut men det mesta är inte Veganskt men dom har nu hittat fram några produkter som inte har ägg i sig. Så även här händer det saker.

Detta är det som finns att hitta i de flesta butiker men sen finns även andra saker som är lite svårare att hitta och som ofta är lite dyrare, men enligt de som testat så ska det vara värt det. En av de nyare sakerna är Oumph! Detta ska tydligen kunna ersätta kött utan att man får annan konsistens eller smak... Fråga mig inte hur då jag ännu inte smakat.

Det enda jag kan säga om allt detta är att det är helt rätt tid att äta vegetariskt eller veganskt.
Bara att titta runt och se vad ni hittar som kan vara värt att testa.

Inga kommentarer: