tisdag, januari 17, 2012

Det händer saker

Vet inte om jag sagt det någon gång här bloggen.
Det är ingen hemlighet eller så, det syns nämligen ganska lätt om man tittar.
Men vi har lite problem med Fredriks vikt.
Ja, han är ju 123 cm lång, inte så lång kanske men iaf.
Men nu är det så att han bara väger 19kg.
Då blir hans BMI enligt Iso-skalan, den för barn bara 12,56.
Vad jag har förstått så bör barn ligga på ca 15 iaf.
Det betyder att Fredrik behöver gå upp minst 4 kilo, som det ser ut just nu.

(En hemsida där man kan kolla barns BMI: http://www.isobmi.se/Default.aspx)

Nu tänker alla att det är väl inte så svårt, bara grädde i maten, vanlig mjölk och så inga större begränsningar när det gäller godis...

Fast vi har det så här hemma och har alltid haft det så.
Därför har vi nu pratat med skolsköterskan om detta, hon i sin tur ska kolla med skolläkaren, som kanske vill undersöka Fredrik själv eller så ska vi gå till en Dietist med honom.
Allt detta för att Fredrik ska må bra.

Vi var på skolan i dag och pratade med sköterskan om en planering och hon ville fråga om vår kosthållning här hemma. Hon insåg att vi inte kunde göra mer så något "näringssamtal" med henne slapp vi.
Så då väntar vi bara på att läkaren ska ge sitt första utlåtande efter han har sett Fredriks "kurvor" och pratat med sköterskan.

Sköterskan kommer även ha extra kontroll på Fredrik varannan vecka, då ska hon även prata lite med honom om allt, inget allvarligt så, men ifall det är något som han inte berättar för oss.
Barn är ju lite såna, vill inte prata om allt med sina föräldrar.

Om vi får gå till en dietist med honom så kommer vi nog bli rekomenderade näringsdrycker. Detta kan jag se som positivt då det iaf kan kicka igång en viktuppgång, men att han kanske sen inte alltid behöver dricka såna. Men det är ännu bara som ett kanske.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej..har ju samma "dilemma" med ena sonen..han dricker näringsdrycker....han är otroligt liten i maten och ligger under sin viktkurva.

Maria sa...

Fredrik är inte så liten i maten utan det måste ligga något annat bakom, men det är upp till läkaren hur vi ska gå vidare.

Hoppas att det löser sig för din grabb.