torsdag, april 21, 2011

Obalans

Jaha ja, nu var det klart. Jag har en obalans i kroppen och det är därför jag har ont. Nu ska jag bara se till att hitta balansen.
Nja, så enkelt är det ju inte, men nästan.
Har varit hos sjukgymnasten nu och han sa och visade att jag är "ur balans". Jag sitter bra och går bra, men står gör jag inte så bra. Detta gör att jag får lättare ont i ländryggen. Sen måste jag börja känna kroppens gränser nu när jag är gravid och inte köra helt slut på mig som man gör när man tränar.
Mina dagliga promenader ska först kortas ner drastiskt, jag ska börja med att hålla mig till 15 minuter och om jag klarar att gå så långt så kan jag öka till 20 minuter. Jag ska INTE få ont innan jag pausar, men jag får gärna känna att jag gjort något. En svår balansgång bara det.
Sen visade han mig ett bra sätt att stå på, något jag måste medvetet tänka på, men att det kommer komma mer och mer naturligt efter ett tag när kroppen lärt sig.
Men jag hade iaf bra grunder att gå på sa han, för det såg han när jag rörde mig. Lyft och förflyttningsövningarna vi hade redan på gymnasiet och som man sen arbetat med inom vården har tydligen hjälpt. Iaf så har jag iaf tagit åt mig kunskapen och använder mig av den. Det tyckte han var riktigt bra och han blev imponerad över att det satt så reflexmässigt.
Jag ska dit om några veckor och följa upp men gör foglossningen mer ont än nu så ska jag gå till en sjukgymnast på VC och se till att få de hjälpmedel jag behöver i så fall, men än så länge trodde han liksom jag att jag inte behövde några just nu.
Så nu ska jag försöka tänka på det han sagt och visat och så får vi se hur det känns när det är dags för uppföljning.

Den sjukgymnast jag gick til jobbar med något som heter Basal kroppskännedom som mest och inte träningar för att bli bra efter skador eller sjukdomar. Utan hos honom lär man sig använda sin kropp rätt, detta är svårare än man tror och oftast så har man bara lärt sig fel från början sa han. Så det var så mycket han sa som var liksom självklart, men som man ändå har svårt att göra. Men bara man då och då tänker på det så börjar kroppen till slut anpassa sig och göra det av sig själv.

Inga kommentarer: