söndag, juni 09, 2019

Tiden går fort...

Lite läskigt fort går tiden, tycker jag.
Ebba slutar första klass, det är ju ganska lugnt, hon har lång tid kvar.
Men Fredrik går faktiskt ut nian nu. På torsdag är det avslutning.
För mig är det så otroligt stor att jag inte riktigt kan greppa om det. Jag har ett barn som inte längre går i grundskola, ska ta stort eget ansvar i livet. Ut och jobba och gå gymnasiet sen. Visst han jobbade förra sommaren också, men det känns som det är lite mer ansvar nu då han är äldre och kommer få göra mycket mer. Han fixade jobbet tidigt i våras och allt är klart. Han sköter allt detta själv.
Till hösten ska han gå på sitt förstahandsval i gymnasiet. Jag är så stolt över honom.
Den tiden där jag ska hjälpa honom med en massa är slut nu, kommer bara få skriva på lite papper och sånt då han inte är myndig än, men sen är resten hans ansvar.
Att låta sina barn växa upp och ta detta ansvaret är svårt men det är viktigt för dom.
Han har sista veckan i skolan välplanerad nu med en massa avslutningsgrejer, som utflykter, middagar och lite annat kul. Sen blir det avslutningslunch med Fredriks syster och hennes mamma, Ebba och hennes pappa och familj, kanske även min mamma.
Kan säga att det kommer att komma stolta tårar den dagen, så mycket som man ska processa, så mycket som hänt dessa åren han gått på denna skolan. Som vi kämpat för att han skulle må bra och ha det bra i skolan och gå ut med godkända betyg, så har det gått så bra att han lyckats höja sina betyg lite det sista året. Får se mer när de sista betygen kommer nu, men jag är inte nervös, bara nyfiken.
Dom har köpt lite grejer till någon lärare som betytt extra för dom. Och vi ska nog fixa något litet till någon från bara Fredrik, ska lösa det i veckan.

Jag fattar inte riktigt att han är klar med grundskolan... Men så är det, jag har Ebba kvar på skolan så jag kommer att ha kontakt med lärare ändå, Ebba kommer nog få några av dom sen när hon är äldre och om dom är kvar på skolan.

Även Ebba blir ju stor, hon ska börja tvåan till hösten. Hon kan läsa, skriva och räkna bra nu. Hon hänger med fint i skolan och hon har bra kompisar där.

Mina barn är inte små längre!!!

Inga kommentarer: