torsdag, juni 05, 2014

Ont men det känns bra

Idag har jag en kropp som inte riktigt har lust att samarbeta. Är öm precis överallt, känns som om kroppen är täckt med blåmärke. Jag vet iaf varför jag har så här ont. Jag var lite för duktig igår och det får jag lida för idag, men jag ville verkligen göra allt det igår så jag slipper tänka på det på flera dagar.
Igår så började jag med att vakna tidigt och diska, göra ordning Ebba för dagis, bädda sängarna, plocka upp alla leksaker, dammsuga extra noga överallt, moppa golvet, var på sjukgymnastik, hämta Ebba, handla lite snabbt på Maxi, laga mat och sen sorterade jag i min garnhörna.
Detta blev väldigt mycket för mycket för min kropp och det tar säkert en dag eller två innan jag känner bättring nu, men det är skönt att ha det gjort efter att katterna flyttade. Blir liksom en ny start för oss.
Så idag blir det lugnare och jag ska bara försöka få gjort lite smått som legat och väntat. Men jag tar det som det kommer. Men sen jag känner redan nu att jag kommer få mycket gjort nu efter katterna flyttat, att jag ska orka mer om dagarna. Att slippa dessa 30 minuter av jobbig städning varje dag för att istället göra lite annat som jag själv väljer. Det gör massor iaf för psyket, känner mig piggare i huvudet även om jag idag är så sliten i kroppen.
Idag ska jag även hämta mina nya ortroser till anklarna, om dom sitter bra. Får se när jag är där. Hoppas att dom hjälper anklarna så jag inte har så lätt att vricka då och istället kan gå mer normalt. Nu är jag försiktig om det är minsta lilla ojämnt på marken, men nu ska jag kunna koppla av mer.
Annat jag hoppas på idag är att boxen till min elskoter ska kopplas in, men jag tror inte att det kommer hända fast att detta är sista veckan dom har på sig att göra det. Blir den inte inkopplad så får jag ner och prata med servicekontoret här nere på området så dom får jaga på lite mer. Just nu har jag skotern stående i trappuppgången här på våningen även om jag inte får för att förrådet jag kan ha den i är så fullt med spindlar just nu att jag inte klarar att gå in där.
Ska i helgen försöka göra lite fritt i hallen så den kan laddas utan problem om boxen inte är inkopplad. Behöver ju min skoter mer och mer nu när det är varmt ute. Är så mycket mer ute nu.
Och så hoppas jag att min manuella rullstol är klar snart så jag kan börja träna med den. Nu när benen inte håller längre så vill jag ändå kunna träna min kondition på något sätt och då är rullen det enda sättet. Känner att min kondition börjar falla ordentligt nu. Dessutom så vill jag kunna ta den när vi handlar hela familjen så jag slipper få så ont efter.

Hoppas alla får en bra dag fast att vädret inte är det bästa!

Inga kommentarer: