tisdag, april 29, 2014

Evig väntan

Känns som att jag bara väntar hela tiden just nu.
Allt som gäller min diagnos HMS - Hypermobilitetssyndrom tar så lång tid.

Ska få hjälp med en hög arbetsstol som jag kan ha i köket, då jag tydligen behöver lite specialprylar så är det inget som är inköpt av kommunen och där med ska det ansökas om det och sen ska det beställas och sen ska det till slut komma till mig. Har väntat nu i snart 1 månad.

Ska få ett garage (sk. brödbox) till min skoter. Pga att hyresvärden inte vill ha dessa på området så hamnar mitt gånghjälpmedel längre bort än vad alla andra har sina bilar, men den har inte kommit än. Min AT ska se om kommunen är villig att fixa underlag så jag iaf kan få den nära sophuset här, men detta verkar också ta sin tid. Väntat på detta nu i 1 månad.

Ska få rullstol. Denna är väl den sak jag känner är mest akut och jag pratade med min AT precis innan påsk och hon såg att det inte skulle vara några problem för mig att få rullstol. Hon skulle sedan prata med hjälpmedelscentralen och boka en tid så jag kan komma och prova lite olika modeller. Men har ännu inte hört något.

Och i 2 månader nu har jag väntat på Försäkringskassan om beslut angående sjukersättning. Denna är den väntan som är jobbigast. Godkänns det överhuvudtaget eller ska dom bråka. Jag skickade in 2 dokument från sjukgymnast, 2 läkarutlåtande, 1 dokument från arbetsförmedlingen och 1 dokument från platsen där jag arbetsprövade. Alla säger att jag inte kan jobba. Jag verkligen vill veta nu men ett beslut på detta kan ta upp till 4 månader. Vill det sig illa så hamnar jag dessutom i kläm under semestrarna och det kan ta ännu längre tid. Men jag försöker hålla hoppet uppe, men det är inte lätt alls. Det är ett så viktigt beslut, handlar om mitt framtida liv och nekar dom sjukersättningen så kommer dom slå undan fötterna på mig. Finns ingen möjlighet till att jag skulle klara ett jobb nu, inte ens några få timmar i veckan. Är ju helt slut bara jag tvättat 3 timmar...

Ska iaf se om jag kan få tag i min AT i morgon angående rullstolen.

Måste även prata med min sjukgymnast om att byta tid. Fixar inte att stressa upp och iväg barnen för att jag ska vara ombytt och klar hos henne 9.15 på morgonen. Måste få en senare tid. Tror inte att det är några större problem men jag måste få tag i henne först.

Inga kommentarer: