tisdag, mars 06, 2012

Läkarbrev

Idag kom det brev från sjukhuset till Ebba.
Så här står det:

"Hej.

Vi har nu fått svar från barnkirurgen i Lund. Vi kommer att göra en ny sorts scintundersökning som är mer detaljerad än den tidigare där vi kan få en bättre bild av hur de olika delarna av höger njure fungerar. Det är rimligt att tro att övre högra systemet har varit fokus för de infektioner som varit. Om detta system inte bidrar särskilt mycket till den totala njurfunktionen är det bättre att ta bort det. Vi får reda på funktionsandelen av de olika njurarna på denna scintundersökningen som jag just nu beställt. Ni kommer få kallelse till detta.

Om detta system ändå bidrar med en viktig del av den totala njurfunktionen väljer man istället att försöka hindra urinen att flöda baklänges från blåsa upp mot njurarna. Vi kommer prata mer om detta alternativet om det blir aktuellt. I vilket fall så hör jag av mig då jag fått svar på scintundersökningen. Ni är naturligtvis välkomna att ringa hit och boka telefontid om ni har frågor dessför innan.

Överläkaren"

Ja, så det är alltså dags för en undersökning till.
För att se om det är skillnad mellan systemen på höger sida, då där finns ett övre och ett undre.
På ultraljudsbilder och andra undersökningar har det sett ut som om det bara är det övre som är "sjukt", iaf så att det är risk för Ebba.
Själva tiden fick vi kallelse till redan i fredags och tiden är den 22 mars. Så den dagen blir en lång dag på CSK.

Inga kommentarer: