lördag, september 10, 2011

Ojoj vad tiden går...

Jag hinner knappt blogga, var ju evigheter sedan sist.
Vet inte ens var jag ska börja nu med att uppdatera.

Denna veckan har bestått av sjukdom, jag och Fredrik har varit sjuka och är knappt friska än, men Fredrik fick gå i skolan igår iaf. Vill ju inte att han ska missa för mycket och det är bara hosta och så som är kvar.
Ebba är också snorig så hon har också åkt på det, men hon har sluppit febern, själv har jag haft 38,5 grader. Har jag över 38 är jag helt utslagen och har ont i hela kroppen så det har varit kämpigt. Men det är över nu och snart har även det i näsan gett med sig.

Vi har fått ett svar på vad Ebba lider av nu. Läkaren skickade oss svar på Ultraljud och Skintundersökningen(den som var med hjälp av radioaktivt ämne). Så här skrev han:
"På vänster sida ser allting helt normalt ut. På höger sida finns det dubbla system inom njuren. Man kan förklara det som att det som i fostertiden skulle blivit en njure inte riktigt smälte samman utan den består av två delar. Den övre delen har en egen urinledare och det är den som är vidgad och det är också njurbäckenet till det övre systemet som är vidgat. Det nedre systemet står sannolikt för hela funktionen på höger sida och där finns ingen vidgning.
Jag rekomenderar att ni fortsätter med den förebyggande antibiotikan. När det finns ett delsystem som inte fungerar som det övre på höger sida, så kan det ibland bli ett ställe som drar till sig infektioner.
Jag inväntar nu svaret på blåsröntgen och sedan kommer jag ta en diskussion med barnkirurgerna i Lund. Ibland kan man behöva ta bort den delen av njuren som ändå inte funkar, men det är inte alltid man behöver göra det om den inte ställer till några problem."

Så lilla Ebba är ganska unik, som liksom har typ 2 njurar på ena sidan och en på andra. Så nu vet vi iaf VAD som är fel, men inte vad som ska göras åt det. Men det får vi veta på ett återbesök hos läkaren då han även kommer kunna förklara mer hur det ser ut. Kan säga att både jag och T är lite nyfikna på vad läkaren har att säga.

Vad har mer hänt? Inte mycket tror jag. Nu är det ju hockeysäsong igen så då blir det inte mycket gjort, men vi trivs ju med det. Vi vet ungefär hur vintern kommer se ut så man vet hur man ska planera. Snart får vi veta hur matcherna kommer att ligga för Fredrik också och då blir det ännu lättare att planera.
Jag kommer inte lova att jag ska bli bättre på att uppdatera bloggen men jag ska försöka att göra det oftare.

Inga kommentarer: