tisdag, mars 08, 2011

Orolig

Igår när vi var på ultraljud så gick det bra. Bebisen sprattlade så mycket att det var lite klurigt för henne att mäta bebisen.
Vi gick igenom del för del av bebisen.
Huvud, lårben och buken.
Allt såg fint ut.

Tills...

Hon kollade njurarna. Det såg lite oroväckande ut, så hon pratade med läkaren.
Läkaren ville att vi skulle komma in idag igen.
Vi åker dit, väntar och blir inkallade.
Dom börjar titta...
Hjärtat ser fint ut, magsäcken ser fin ut och där kom njuren.
Den var lite större idag än vad den var igår...
Mäta, mäta och mäta.
Läkaren tittade nog och länge.
Dom pratade med lite doktorsnack, men jag låg inte helt oförstående. Det lät inte som det skulle.
Efter en stund så börjar läkaren snacka med oss på mer vanligt språk och vi förstår ännu bättre.
Njuren och rören ner till urinblåsan är förstorade, 3 gånger större än dom ska.
Den andra njuren verkar funka utan problem.
Finns inget dom kan göra i stan.
Läkaren ville inte ens svära på var och vad som är fel.
Läkaren går och ringer Lund.
Dom kan sina saker där.
Läkaren kommer tillbaka med ett besked om att om det är så här litet görs inget, men läkaren vill ändå att vi ska ner där på undersökning. Läkaren här ska skicka remiss idag, borde få tid redan denna eller nästa vecka. Dom är ganska snabba där.
Efter detta beskedet pratar vi med läkaren lite mer. Hon förklarar alla diverse saker för oss och att bebisen inte bör ha ont där inne iaf. Då den ena njuren funkar så är det heller inget som är livsfarligt. Det ska heller inte bero på något kromosomfel, men vi blir ändå erbjudna att göra fostervattensprov. Men det vill jag vänta med.
Kanske är det så att bebisens njure måste dräneras och då kan vi lika gärna ta det provet då så minimerar vi riskerna för missfall.
Visst har jag gått längre än de säkra veckorna, men bebis skulle inte klara sig utanför magen än, det är några veckor till för det.

Försöker att inte tänka så mycket på det just nu utan väntar på vad specialisten i Lund ska säga.
Vilket fall som hellst så kommer Spec MVC här i stan kolla upp bebisen noga hela graviditeten nu. Kommer få göra fler ultraljud än jag trodde från början och jag tyckte ändå att 4 var många, men nu har vi redan gjort 4 och fler kommer det bli...
Published with Blogger-droid v1.6.7

6 kommentarer:

Mezza sa...

*varmaste kramar*
Hoppas det går bra i Lund... och att inget måste göras... att det inte är så farligt asså.
Bra dock att de kommer kolla bebisen extra nu iallafall.

..vet inte vad jag mer ska säga..

<3

Maria sa...

Tack.
Just nu är det bara att vänta för oss.
Kram

Anonym sa...

Ojdå!Exakt samma som med min William ju!:-o Till mej sa dom att det skulle växa bort under graviditetens gång, men att dom skulle kolla upp det en extra gång i v36. Tja, som du märkt så va det inga problem,utan det växte bort:-) Så jag fick inte gå på en massa UL bara för den sakens skull...
Kram Maria Zimmer

Anonym sa...

Ojdå!Exakt samma som med min William ju!:-o Till mej sa dom att det skulle växa bort under graviditetens gång, men att dom skulle kolla upp det en extra gång i v36. Tja, som du märkt så va det inga problem,utan det växte bort:-) Så jag fick inte gå på en massa UL bara för den sakens skull...
Kram Maria Zimmer

Maria sa...

Ja, det är ju det vi hoppas på men läkaren såg tveksam ut och ville att specialisterna i Lund skulle titta på det, blir nytt UL igen om två veckor på CSK i vilket fall som hellst, men fler extra kommer dom göra ändå. Dom vill vara säkra då det var så stor skillnad som det var...

Eva-Marie sa...

Kära Maria!
Du har redan läst min komentar i FB och jag oppas verkligen att det ska gå jättebra för bebisen. Ibland tror jag vi får veta "för mycket" i vår moderna tid.
I mitt fall föddes ju Ola hur frisk som helst och har aldrig haft några problem alls med njurar eller nåt annat.
Jag själv fick ett litet anfall av njursten vid 45 och röntagde då njurarna för första gången och fick veta att jag hade TVÅ "rör" på ena njuren ner till urinblåsan .... och det har jag levt jättebra med och gör nu med!
VARMA kramar i kylan!