torsdag, februari 17, 2011

Specialist mödravården

Där träffade jag min läkare (BW) idag.
Snackade lite om det som sades hos läkaren igår och BW ska skicka remiss dit om att få bättre besked om vad som egentligen kan vara fel på mig.
Detta för att om det är SLE eller sklerometri så kan det vara ökad risk för havandeskapsförgiftning och tillväxtproblem. Detta för att de små blodkärlen inte fungerar som dom ska och det fick jag ju bevisat med medicinen jag testade innan jag blev gravid (Adalat) och det hjälpte och jag blev varm om händerna, kalla händer är ett problem om dessa kärl inte funkar som dom ska. Då kan det också bli problem i moderkakan så Bebis inte växer som den ska sen efter halva graviditeten.
Tillväxtproblem hade jag ju med Fredrik och det började efter vecka 20 så det följde ju den "mall" som BW nämnde.
Jag ska tillbaka till BW i vecka 22 sen igen, men exakt datum vet jag inte än, men det skulle min BM fixa.
Vi fick iaf titta in hos Bebis idag.
En liten sprattel som inte gillade att BW tryckte med apparaten så han skulle se bättre. Ännu följer Bebis växtkurvan som den ska. Och allt verkar fint. Man kunde tydligt se hjärtat, magsäcken och urinblåsan, men även benen och armarna. Händerna och fötterna kunde man skymta snabbt men Bebis rörde sig hela tiden så det blev ingen bra titt.
Bild glömde både jag och T att fråga om så det får vänta till senare. Hade säkert fått en om vi frågat.
Men nu vet vi att Bebis är aktiv och frisk så jag behöver inte ens lite tänka på alla problem just nu. Får ta det lite som det kommer senare och hoppas att vi slipper några stora problem.

Inga kommentarer: