söndag, februari 20, 2011

En dag fylld med ungar och hockey

Så var det igår.

Jag steg upp kl 6 och duschade och började fixa inför dagen.
T steg upp lite i 7 och Fredrik väckte jag också då.
Fredriks hockeysaker packades och fikaväska fixades.
7.30 bar det iväg till ishallen.
När vi kom dit så placerade vi grejerna i omklädningsrummet och sen tog jag reda på vad jag skulle göra och T hämtade nyckeln till shopen. Han skulle ha den öppen lite under dagen. Jag var lagvärd till två gästande lag, samt att jag alltid är lagledare för Fredriks lag (Team 03 - U8).
Snackade lite med andra föräldrar som också hade uppgifter att göra i hallen. Alla i laget var inblandade någonstans så det var full rörelse i hallen.
Strax efter 8 började de andra lagen trilla in och jag fick visa mina lag till rätt omklädningsrum och ge dom den information de behövde för dagen, de fick även mitt telefonnr om det skulle vara något dom undrade över.
Efter detta var det dags att börja förbereda Fredrik för första matchen.
Tränarna ordnade så ungarna fick sina frukostmackor och dricka.
Sen på med underställ och utrustning i lugn takt.
Ungarna var ganska uppspelta och tyckte att detta med cup var spännande. Det snackades och lektes ganska friskt i omklädningsrummet.
Men ut på isen i tid kom dom och så även motståndarna.
Började med att möta Stockholmslaget Trångsunds IF. Denna matchen förlorade KIK med 11-0 och ungarna blev sura och arga för att dom inte lyckades göra mål samt att Trångsund var bättre på att åka skridskor än dom. Men det fick dom vara, en liten stund.
Det tjurades lite omklädningsrummet och sen var det dags för en liten paus.
Här hanns det med lite frukt och dricka samt lek och lottköp.
Efter detta var det dags att göra ungarna redo för matchen mot Danmarkslaget, Hvidovre IK. Detta laget var också mycket bra, men här vann KIK med 3-2. Ungarna var glada över vinsten och fick lite nytt självförtroende.
Nu skulle utrustningen av och en snabb dusch innan maten.
Lunchen som serverades var ris, korvstroganoff och sallad. Detta var omtyckt av de flesta i laget, alla verkade bli mätta iaf.
Efter maten så lektes det i korridorerna och köptes lotter.
Vissa ungar hade med sig bandyklubbor som dom spelade med i vissa delar av korridorerna och andra bara lekte annat, 140 ungar i samma ishall gör ju att det händer endel, men det gick lugnt till. Många pysslade även om sin utrustning, tejpade om klubban och sånt smått.
Fredrik höll sig gärna med lagkompisarna eller så traggade han med mig och T, jag höll honom sällskap i shopen lite. Fast han var sällan helt själv där inne. Kom många och handlade igår.
Dags att göra ungarna redo för nästa match, denna mot IF Lejonet (Landskrona). Ungarna hade nu blivit lite piggare och hade helt släppt första matchen. Dom gick ut och vann med 9-2.
Nu var det en paus igen.
Ungarna hann inte med så mycket, men lite kexchoklad, frukt och dricka fick dom i sig. De flesta stannade i omklädningsrummet och snackade utrustning och hur det skulle spelas i nästa match. Dom var ganska peppade och hade riktigt kul.
Fredriks lagkompis J.L kom på att Fredrik inte gjort några mål alls denna säsongen och att det var dags nu. Dom skulle göra så att Fredrik åkte fram framför mål och så skulle J.L passa honom där.
Matchen mot Åstorp Grizzlys började. Fredrik hade lyssnatt på J.L men dom var inte med i samma byte än... Men det var A.L. Han fick till en pass eller liknande till Fredrik som han sedan satte. Fredrik hade nu gjort sitt första mål! Hans namn hördes i högtalarna och han vinkade glatt mot oss i publiken.
En stund senare och något byte senare så var J.L och Fredrik på isen samtidigt. Detta resulterade att Fredrik stod framme vid målet igen och när J.L fick tag i pucken på mitten så åkte han fram och sen gjorde han en lätt passning som Fredrik styrde in. Fredrik fick nu sitt andra mål och blev med det lite av en hjälte i laget. Alla på isen kramade honom och sen fortsatte matchen. Kan säga att Fredriks självförtroende ökade mycket med detta, han var mer inne och grötade efter pucken och kände sig säkrare med puck och klubba.
Denna matchen vann dom med 8-1.
Nu var det dags för nästa paus och nästan ingen av ungarna åt något, dom lekte och traggade. Dom var ganska trötta nu. Men när det var dags för nästa match så var dom redo igen.
Nu var det dags att möta Trelleborg Vikings.
Denna matchen såg seg ut men dom kämpade duktigt.
Dom vann med 6-4 (tror jag). Blev lite stressigt för mig där så jag missade att skriva ner slutresultatet, men KIK gjorde 6 mål enligt tränarnas noteringar, motståndarnas var inte med här... Men dom vann iaf.
Nu skulle barnen bara samlas och få sina priser. Alla som spelade i U8 fick medalj, här var det inget seriespel med vinnare, utan alla vann. U9, som spelade samma dag, hade seriespel och KIKs U9-lag kom 3a.
Efter prisutdelningen så var det dusch och dags att samla ihop all utrustning.
Sen skulle ishallen göras ordning. Då vi ändå var ganska många gick det fort och vi kom ifrån hallen 19.30.
Vi hade alltså varit i ishallen i ca 12 timmar när vi åkte där ifrån.
Kan ju säga att jag var trött och hade ont i ryggen (från nacken och ner till knäna...).
Fredrik var också trött men så stolt över sin medalj och sina mål.
T var också helt slut efter allt jobb denna dagen.
Alla gästande lag kom iväg ordentligt och alla hade varit så nöjda med cupen. Var kul att alla bara berömde oss för den fina hallen och det fina cuparrangemanget. Dom kom gärna på cup hos oss fler gånger.
Stockholmslaget (Trångsund) tyckte att vi skulle försöka komma upp till dom på en cup till hösten. Så detta är något vi defenitivt ska titta närmre på. En buss, ungarna, föräldrarna och en massa väskor borde bli en trevlig tur till Stockholm och då kan vi passa på att göra en liten utflykt ena dagen där uppe också. Måste ju då sova en natt på hotell/vandrarhem. Tror ungarna kan uppskatta detta.

När vi kom hem så hamnade vi i soffan och lyfte inte rumpan där ifrån förrän Melodifestivalen var slut. Orkade inget.
Alla kom i säng samtidigt och somnade ganska fort.

Men Fredrik sov inte så länge som jag hade hoppats.
Han vaknade klockan 6!!!
Jag steg upp klockan 7 för då kunde jag inte sova mer. Fram till nu hade Fredrik varit på rummet och läst böcker, men nu startade han tvn.
Idag blir det lugnt, så när som på att jag ska packa Fredriks väska för en tur till Peter. Fredrik ska stanna där ca 1 vecka. Ska bli kul för honom att komma iväg.
Men först får det bli lite frukost.

Inga kommentarer: