måndag, september 20, 2010

Val 2010

Facebook-appen hade inte SÅ fel…
Sverige Demokraterna i riksdagen – inte bra.
Det blir för mycket strul då tror jag. Fast man får hoppas att de andra partierna väljer att samarbeta bättre nu.
Men visst vi har demokrati här och den är något vi ALLA ska vara glada för och utnyttja får rätt att rösta.
Såg att valdeltagandet hade ökat med 1,7% och det är ju bra, men det var bara 82,1% som gjort det. För lite tycker jag.
I området där jag bor var det 72,5% som röstat, med det är inte det sämsta deltagandet i närområdena. Sämst hade 65,4% och det känns som skandal. Detta är områden som är just invandrartäta och hade alla här röstat så kanske valresultatet blivit annorlunda.
Själv är jag nöjd med att Alliansen får styra vidare, hoppas bara att MP går in och stöttar upp där SD kan få den stora avgörande rollen för att minska deras ”kontroll” i riksdagen.
Nu blir det hårdare tag i skola, bättre tillgänglighet i vården, lättare för unga att få jobb genom lärligsplatser, RUT och ROT är kvar, man ska få arbeta enligt sin förmåga samt att det ska satsas mer på att invandrarna ska kunna komma in i samhället lättare.
Hoppas bara att det lyckas bättre denna perioden och att vi slipper en världsomfattande ekonomisk kris.

Nu vill jag ha resultatet av personrösterna och se om det blir som jag tänkt mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, FINNS det verkligen demokrati och rättvisa i journalistkåren, när en reporter ropar till Maria Wetterstrand (ang att Maria W precis sagt nej igen till att vara stödparti till Moderaterna); "Men kan du inte göra det för demokratin, Maria?"... JOURNALIST!! Skall inte de förväntas vara någorlunda OPARTISKA?? Det är inte Norge som är sista Sovjetstaten, det är VI som är det! Om journalister beter sig så, så är den journalistiska verkligheten redan korrumperad bortom alla gränser. Men hur som helst, nu ser jag fram emot att både C och M dumpas, och att istället Mp, S, Fp, och Kd bildar De Mittröda. ;) En majoritet som dessutom håller borta Sd...

Du tycker vi skall vara stolta över vår demokrati? Då märkte du inte hur demokratin utsattes för "kidnappningsförsök" i och med att många reklamkampanjer försökte få det fattigt stressade folket uttröttade på allt vad VAL heter, genom att anknyta massa reklamkampanjer till VAL... Eller hur tv-soffornas "sakkunniga" var alltför professionella/dyra. Eller att Mona Sahlin i den tecknade serien bara råkade påminna om hur gnällig röst hon har medan Alliansseriefigurerna verkade ha humor och moderna (i teckningssnuttarna som skulle illustrera valbevakningen).. Hur som helst, vad som helst är bättre än Centerpartiet och Moderaterna..

Ylva sa...

Mezza hälsar att vi skulle gratta dig idag. :D SÅ grattis på födelsedagen.