torsdag, augusti 30, 2012

Lund

Idag var vi nere i Lund med Ebba.
Vi kom i lagom tid så vi behövde inte vänta så länge innan vi blev visade in i ett rum.
Efter en stund kom läkaren in och hälsade på Ebba och sen oss.
Han kollade på Ebbas ärr och symetri på kroppen.
Efter det sa han att allt såg bra ut. Hennes sår hade läkt till ett fint ärr och inga fel i symetrin på kroppen.
Angående symetrin är att när dom öppnar upp huden så skär dom igenom nerver och ibland tillhör dessa nerver musklerna och om dom kapas så fungerar inte muskeln som den ska och kan krympa. Detta gör att kroppen kan se lite sned ut. Men detta verkade inte ha hänt på Ebba.
Han ville sen veta hur Ebba mått efter operationen och om hon ändrats på något vis. Så vi berättade om allt som hon lärt sig och hur mycket hon åt direkt efter operationen. Allt detta lät mycket lovande tyckte han.
Han berättade också att det som tagits bort hade skickats till labb som kollat det noga mot allt, där hade det hittas att hon haft en kronisk inlammation i detta. Det betyder att hon haft ont alltid i det, iaf känt av ett obehag som hindrat henne i många rörelser.
Så han tyckte att det var ju ett bra beslut dom tagit angående operationen på henne och vi sa att vi iaf tyckte att det var riktigt bra.
Sen berättade han att hon anses som frisk nu. Så vi ska sluta med antibiotika profylaxen som hon fått och bara vara uppmärksamma på om det verkar vara urinvägsinfektion på gång, då ska vi in till sjukhuset och kolla med en urinsticka iaf.
Det som kommer att ske sen är att till våren ska Ebba genomgå en undersökning för att se hur hennes njurfunktion är, så den inte försämrats. Och om allt detta ser bra ut så kommer hon nog bli helt friskförklarad.

LYCKA!!!

Inga kommentarer: