onsdag, maj 09, 2012

Läkarbesöket

Det var ett snabbt besök hos läkaren, vi pratade lite och sedan lyssnade läkaren på Ebbas lungor och hjärta. Efter det var det klart och vi kunde gå där ifrån.

Så för Ebbas del blir det operation till hösten.
Då tas det övre systemet på den högra sidan bort och urinledaren så långt ner dom når. Det kommer att göras ett snitt i höjd med njuren och från det kommer dom att dra så mycket dom vågar och knyta ihop urinledaren och klippa av. Sedan ta bort njurdelen som kan sitta ihop med det undre systemet så dom får ha koll på blodkärlen i njuren. Sen syr dom ihop henne igen.
Efter operationen kommer hon få ligga kvar några dagar på sjukhuset.

De risker som finns med ingreppet är att den stumpen av urinledaren som är kvar kan ställa till problem för henne, men då tar man bort den med en så kallad robotoperation. Skulle tydligen gå ganska snabbt och lätt, men var inte säkert att det skulle behövas. Men sen kan det även börja blöda i njuren och det håller man koll på under tiden man är kvar så det lägger dom snabbt märke till och rättar till i så fall.
När hon sedan blir utskriven så kommer vi själva få hålla koll på infektioner precis som nu. Och vid efterkontrollen så kommer det beslutas om hon ska sluta med mediciner då eller vänta ett tag till.

Så nu har vi sjukhusfritt i sommar om hon inte skulle bli sjuk så det håller vi tummarna för.

Inga kommentarer: