onsdag, april 18, 2012

Glasögon

Det har nu kommit fram att glasögon till barn är dyrt.

Som om jag inte visste det redan...!!!?!!!

Fredrik har haft glasögon sedan han var ca 4 år.
Första paret fick han faktiskt gratis då Uppsala Landsting gav ett bidrag på halva kostnaden och sedan hade Synsam ett bidrag till barn på 500kr så allt täckte hela kostnaden.
Men sedan så flyttade vi ner här i Kristianstad.
Inte lika bra bidrag här. Vet inte vad jag fick i bidrag till honom sen, men jag vet att jag fått betala 500kr för hans glasögon.
Nu har han ju passerat 8 år och tillhör därmed inte ögonläkarna på sjukhuset längre utan ska gå till vanlig optiker, så alla bidrag försvinner då.
Så nästa par, som behövs köpas snart, kommer att gå på först vad synundersökningen går på och sen vad bågar och glas kommer att kosta. Detta kommer INTE att bli billigt.
Känns inget bra alls då vi har den ekonomi vi har.
Men jag får försöka söka stependier till detta så han får de glasögon han behöver. Men det är ju inte säkert att man får något.

Artikel i Aftonbladet om detta: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14694697.ab

Kan säga att vissa kommentarer är helt skruvade...

1 kommentar:

louize sa...

SV;
tack för rådet, tänkte det är inte för sent att anmäla då iomed att detta hände i december samt då vi var i norr på semester, det e ju 100 mil till de sjukhuset med =(
Jo det gjorde otroligt ont att upptäcka det hela och sedan veta att han inte kunna sagt nått eller att man upptäckte de för sent samt att sjukhuset inte kunde tänka längre.
det känns som om det e mycket vi fått stå ut med som inte borde ske, som just är inom sjukvården.. tex nekad vård då han var dålig och de var viktigt att vi kom in i tid varje gång.

Ja i september ska alla undersökningar göras om.. kommer bli hemskt svårt men då får vi iaf svar om de blivit bättre =)

tack för din kommentar - behövdes!