söndag, april 15, 2012

6%

Glömde berätta att vi i fredags pratade med Ebbas dr. på CSK.
Vi fick reda på svaren från undersökningen hon gjorde i mars.

Ebbas fördelning av hennes njurfunktion är helt normal, det vill säga hälften på var sida cirka. Men på höger sida har hon ju dubbla system. Den undersökning som gjordes kollade även skillnader just på den sidan. Så hennes övre system, det som har vidgning och hög reflux-grad, står bara för 6% av hela hennes njurfunktion. Detta betyder att den del som är sjuk inte funkar som den ska, men att allt annat verkar funka hur bra som hellst.
Det är tom så att det undre systemet inte verkar ha några problem alls, inte ens lite reflux.
På vänster sida har Ebba reflux med grad 2 och den är så låg att man inte gör några åtgärder på den.
Vi skulle dock öka dosen med antibiotika, men det är bara för att tjejen blir större hela tiden, så det har inget med njurarna att göra.

För oss är detta goda nyheter.
Känns skönt att veta att Ebba räknas som frisk i de övriga systemen, de två man normalt har och skulle läkarna besluta att plocka bort det sjuka systemet så kommer hon ha 94% av den totala njurfunktionen kvar. Vilket inte är några problem då man klarar sig fint på 50%.

Så iom detta så kommer jag vara lite mer modig när hon ska äta och ge henne mer och mer av "riktig" mat och inte burkarna. Så jag tänkte att hon ska få äta pannkaka till lunch i morgon, till den ska hon få lite av sin fruktpuré som hon tycker så mycket om. Ska bli riktigt skönt att kunna variera maten mycket mer till henne och med hemlagat så blir det mer "äta själv" också, för det är inte lika kladdigt som burkmaten.

Jaja, var bara detta jag ville berätta. Ha nu en trevlig kväll!

Inga kommentarer: