fredag, december 02, 2011

Återbesöket

Nu är vi hemma från sjukhuset och återbesöket hos Dr.L.

Vi började ganska raskt med att prata om hur hon ser ut när det gäller njurarna.
Hon har ju dubbla system på höger sida med det övre som har en kraftig reflux. Det undre verkar fungera normal. Sedan om urinledarna från dessa systemen går ihop längre ner eller är dubbla hela vägen ner till urinblåsan det vet man inte än, det tar man reda på inför en eventuell operation. Det är möjligt även så att det övre systemet inte funkar som det ska, för enligt Lund så såg det ut som om det undre stod för hela funktionen, men dom var inte säkra. Om så är fallet är beslutet om operation ganska enkelt. För då är ju det övre systemet bara ett ställe där infektionerna sätter sig och plockar man bort det så kanske hon slipper sånt.
Den vänsta njuren är normal, men där finns lite reflux med gradering 2, detta är en ganska låg grad som vanligtvis kan växa bort, eller iaf ställer det inte till problem.

Efter detta snackade vi om ärftlighet. Mest för hennes framtida barns skull.
Men då bör tekniken vara så mycket framåt att det lätt upptäcks och kan åtgärdas innan det ställer till något. Fast det är inget hon/vi ska behöva tänka på. Vi behöver inte heller oroa oss för Fredrik för det kommer i så fall fram OM han skulle få några infektioner.

Vid förra infektionen så fick vi ju besked om en blank urinodling. Detta var absolut inget konstigt. Då odlingen togs efter hon fått antibiotika så slår det ut bakterierna i urinprovet, för man kissar alltid ut antibiotika också. Detta gör att bakterierna redan är döda när odlingen görs.

Jurnalen ska han skicka hem till oss så vi lätt kan läsa vad som sagts och gjorts, ska bli intressant läsning.

Så som det ska se ut i framtiden nu ett tag är att vi ska öka antibiotikaprofylaxen hon får till 1ml om dagen.
I januari blir det ett Ultraljud och en Scint. Ultraljudet för att bara titta och se om man kan se förändringar och ta lite mått på urinledaren och njurbäckenet. Scinten är för att se njurfunktionen på henne och se om det blivit någon försämring pga infektionerna hon haft, men även för att se hur högernjuren fungerar, om det är så att all bra funktion är i undre eller om det övre också funkar som det ska.

Dr.L tog hennes blodtryck och gjorde en undersökning av magen på henne. Blodtrycket var helt normalt och det enda han kände var troligtvis en fis eller bajs som låg i tarmen, annars så tyckte han att det känndes fint. Det gjorde iaf inte ont på henne och hon kunde även bjuda på ett litet leende.

Så så ligger det till.
Hon mår bra som det är nu och vi fortsätter att vänta och se vad som händer. Undersökningarna i januari kommer att ge oss en bättre planering för framtiden.

Inga kommentarer: