måndag, oktober 31, 2011

Helgen

Tänkte jag skulle berätta lite mer utförligt om helgen.

I fredags så fick Ebba feber, inga andra direkta symtom, så vi behandlade febern med alvedon. Febern gick ner när alvedon verkade men kom tillbaka sen igen. Den blev bara högre och högre också. Sedan vid ett blöjbyte ganska sent så reagerade jag på att kisset inte var riktigt som det skulle så jag ringde 1177, mest för att få bekräftat att vi skulle till sjukhuset.
Vi åkte in, ingen kö på akuten så Ebba kom in ganska snabbt. Dom kollade hennes temp, men då vi hade gett alvedon så var den ju inte så hög, sen tog dom ett urinprov också. Blev bara lite lite så det fick räcka till "stickan". Där syntes lite så vi blev uppskickade på Barnavdelningen för infektion.
Uppe på avdelningen så tog vi ett kisseprov till så dom fick till en odling och en sticka till. Dom satten en droppnål i armen så dom kunde lätt ta prover och sedan ge antibiotika intravenöst. Detta gick ganska fort men Ebba tyckte INTE om det.
Klockan var nu ca 3 på natten så hon fick en dos antibiotika och alvedon och sen kunde vi få sova lite.

Lördagen började med ett nytt kisseprov. Stickan visade att dom hade haft rätt på natten och det beslutades om fortsatt behandling. Blodproven (sänkan) dom tog på natten låg på ca 100 och det räcker med 20 för att det ska räknas som en infektion... Så JA, hon var sjuk. Feber hade hon ju också, iaf under förmiddagen sen var den borta. Men hon fick alvedon pga att infektionen kan göra ont.
På lördagen så hände inte så mycket annat mer än att vänta på att se hur hon svarade på antibiotikan.

Söndagen började också med kisseprov. Den visade att infektionen fanns kvar men att hon verkade ha börjat svara på antibiotikan. Lite feber så alvedonbehandling fortsattes också. Mer väntan då läkarna tyckte att det var för tidigt för att gå hem då alla provsvaren inte kommit.

Måndag... En feberfri tjej. Slapp kisseprov då blodprov skulle tas i fingret, sänkan även detta. Detta visade sig nu vara mycket bättre och nere på 24. Fick dock vänta på urinodlingenssvaret innan vi fick gå hem.
Det svaret kom tillbaka BLANKT... Alltså som att där inte fanns bakterier.
Men då ALLT annat påvisade infektion så skrev läkaren ut antibiotika som Ebba ska få oralt hemma och sen förklarade att odlingarna ibland ser ut så där.

Vi ska på återbesök i slutet av november så då får dr. LA förklara allt lite mer för oss. Då ska vi också få nytt besked om hur planen för Ebba ser ut då denna helgen kan ha ändrat den plan som var upplagd förra veckan. Beror lite på vad Lund och dr. LA kommer överrens om.

Men det är så helgen har sett ut. Mest väntan på att behandling ska fungera och att provsvaren ska komma. Sånt får man vänja sig vid när man har barn med såna här problem.

Inga kommentarer: