onsdag, juni 02, 2010

Summering

Tänkte ta att summera dagen nu innan jag lägger mig.
Jag har fått gjort det jag hade planerat att göra idag, dammat, jagat damtussarna med dammsugaren och moppat golven. SÅ SKÖNT att ha detta gjort.
Jag vet att det för andra är skitlätt och något dom gör utan att tänka men jag måste planera och förbereda mig, samt veta att jag har god tid. För känner jag mig minsta stressad så får jag inte det klart för jag petar lite överallt.
Har börjat med ett nytt system för att få just dagarna att fungera.
Skriver upp ALLT jag ska göra, sätter lite klockslag på när jag ska börja med vissa saker och så när jag sen gjort det så kryssar jag av det.
Dagen planeras på kvällen innan så jag är ganska nyligen klar med morgondagens "schema".
Tiderna som jag sätter är cirkatider men det är bra att ha något att gå efter, skönast är det när man ser att man ligger före tidsplanen. Och då jag planerar bara en dag i förväg så är det lätt att ha koll på förändringar och att det är lättare att flytta fram vissa saker om det skulle dyka upp något oväntat under dagen. Men jag planerar med gott om tid för jag klarar ju inte att känna mig stressad. Och då det är gott om tid så kan jag om jag känner att jag orkar göra mer än det som står på min lista.

Så dagens lista gick bra att följa, fast att mamma kom hit och fikade lite oväntat. Men sånt är ju naturligtvis alltid kul. Vi satt och snackade en timme eller två om lite allt möjligt.
Men visst har jag flyttat något litet till morgondagen, men det var ju det som var meningen att jag skulle kunna göra, men det är bara EN sak jag flyttade idag.

Freddan var hemma idag då han hade halsont och lite feber igår när jag hämtade honom, men idag har han inte sagt något speciellt om det, och feber har han inte haft när jag kollat. Så han ska till skolan igen i morgon.

Jag pratade med rektorn idag och vet inte om jag blev så mycket klokare av det samtalet. Vet att jag ibland (ganska ofta) får svårt att förklara vad jag menar och det känns efter ett tag som om folk missförstår mig med flit så jag sa jag ville ha ett möte med de som är inblandade och det blir på fredag.
Pratade även lite med Freddan om allt och jag tycker det är bra att han är öppen och berättar om saker som händer hemma, men att han jätte gärna får berätta hela historien och inte bara delar. På frågan om varför han inte berättat allt svarade han bara att han inte ville det just då... Men han sa också att han visste hur det egentligen var.
Han hade helt enkelt inte tyckt att det var viktigt just då.

Solen har varit framme HELA långa dagen och jag bara hoppas att den är här för att stanna. Så härligt med sommar ju.

Mini var ute på upptäcksfärd idag, 20 cm utanför filten innan hon vände tillbaka till mamma. Hon är så söt och vinglig på sina små ben, men hon kämpar på. Hon är nu 15 dagar och växer hur fort som hellst. När man klappar henne så vänder hon sig ofta så man ska klappa magen, och när man gör det så sträcker hon benen så långt hon kan så hon ligger helt rak.
Får lägga upp bilder på detta sen när jag lyckas ha telefonen med mig så jag kan ta foto.

Dags att sova så man orkar med morgondagen.

Inga kommentarer: